Make your own free website on Tripod.com
M I C R O     M I D A S
HOME - Story - Sound - Pictures - News/Live Dates - Reviews - Discography
Guestbook - GuestBanners - Buy ?
Så sade dom......


Tidens Krav (Kristiansund/Norge)


Bild storlek i tidningen=14x20cm
bildtext:
"Kåre Gundersen i Micro midas var Bolgstocks störste scenepersonlighet,
og dro publikum med seg i et forrykende show"
Sid Text:
"Kveldens store overraskelse var nok Micro midas fra Malmö.
Kristiansunderen Kåre Gundersen gjorde kveldens mest heftige opptreden som vokalist, og med en forrykende sceneopptreden klarte han å trekke folk til scenen til tross for att det hadde begynt å regne kraftig igjen.Jävlig töft, selv om jeg ikke skjönte så mye av det fyren sa."
Trond Ove Töllefsen/foto:Mona Gullstein (980810)

SmålandsTidningen/ Nässjö

Micro Midas i skånskt
gästspel i sommarnatt
Kanske lite bullersamt för ett känsligt öra, men onekligen uppskattad musik bland de unga.Och det är faktsikt det som gäller på POP i Sommarnatt, där turen i går var kommen till MICRO MIDAS från Malmö.
Med förebilder som metal-bandet Sepultura och Weezer från USA kan näpperligen annat än hård och rockig punkmusik förväntas, och den sortens ljud är inte alltid lätt att sluta till sitt hjärta även om vibrationerna känns ända in i förmaket.
MICRO MIDAS avvek dock på välgörande manér från det normala mönstret.Bandet rev inte lövverket av träden med extrem ljudnivå utan lät sångaren, norrmannen Kåre Gundersen höras.Vanligen dränks ju sången i en mäktig och föga varierande flod av ljud.
"Både tight och proffsigt.Märks att det inte är ett nybörjar band",konstaterade en sakkunnig åhörare som tyckte att Charlie och kompani gjort ett gott val, när man nu släppt loss ett långväga band på Nässjöscenen.Det är ju inte vanligt med deltagare ända från sydsverige på Pop i sommarnatt, men Micro Midas har kopplingar till höglandet.Gitarristen Fredde Grehn kommer från Tranås, medan basisten Jörgen Carlsson är kalmarit, sångaren Kåre Gundersen är norrman och trummisen Hasse Månsson är bandets ende genuine skåning.Låtarna som Micro Midas spelar är alla unika för bandet och vanligen skrivna av Kåre Gundersen, som för övrigt inte bara hade en stämma som höll för de rätt betydande påfrestningarna utan också visade upp ett ganska vackert fotarbete.Det lät bra om Micro Midas, men tyvärr var publiken inte lika stor som vanligt.Semesterflykten från Nässjö gör sig gällande och dessutom var det regn i luften.Inte desto mindre genomfördes konserten i stadsparken där ungdomarna kunde ta skydd under de stora träden och njuta av musiken.
Charlie själv hade beväpnat sig med ett rejält paraply och fick tyvärr användning för detsamma.
(Jope) ( Smålandstidningen / NÄSSJÖ 980710)

CLOSE -UP

Cd inspelat 16/10-97 Tranås
Malmös MICRO MIDAS är i farten mest hela tiden.Är de inte på resande fot, är de i studion eller i replokalen.Pågarna jobbar hårt och jag hoppas fler kommer att upptäck deras utmärkta musicerande.Combon har skickat mig en liveinspelning från Tranås i höstas och ljudmässigt är den mycket bra.Så är naturligtvis även musiken.Jag har hittat flera nya favoriter, som de poppiga örhängerna"Twice" och "Wishability".Bandets styrka sitter dock i maskerade Dead Kennedys-låtar som"Consumer" och korta, intensiva "Behind the Walls of Ignorance".Micro Midas är ett ytterst tight och kompetent sällskap, dessutom verkar de sprudla av energi live.(dock måste jag tillstå att Kåres mellansnack, mellan varven, inte håller lika hög klass)
LIVE 16/10(7poäng)
ska du naturligtvis köpa.Ja, det borde vara straffbart att missa avslutande hiten"Good'n'easy", där Kåre i texten förklarar:"We're just another band with a simple song/We just wanna please you".DET HAR NI GJORT GRABBAR, jag lovar.
(Sörling CLOSE-UP maj-98)


>

BACKLASH

MICRO MIDAS Sobelhuset Tranås, 97-10-16
Torsdakväll och spelning på Sobelhuset igen, och dagens gäster MICRO MIDAS var det andra bandet från Malmö (Tenebre var det första). Det verkar som folket börjar lära sig att det är spelningar på torsdagar så nu var det ganska hyfsat med folk. Förra gången jag såg "skåningarna" var på en lokalbandsgala när dom spelade sist och dom flesta hade gått hem. Då tyckte jag inte att det var något märkvärdigt, men idag var det riktigt roligt.
Kåre verkar ha mycket roligare på scenen när han slipper släpa runt på en bas. Bäst tycker jag om de låtar där det låter mer gammal HC ("Behind the Wall of Ignorance") än de andra av det poppigare stuket. Klart kul spelning och det verkade bandet oxå ha…
(Boxy)#6

MICRO MIDAS & BARFLIES - Sobelhuset Tranås 980219
Denna ”torsdagsklubb” gjorde jag mitt sista uppdrag som kompgitarrist i BARFLIES innan min USA-tripp, men det skall jag inte uttråka er med… MICRO MIDAS börjar bli lite av husband här i Tranås vilket brukar bli trist i längden. Så ej i detta fall för de är alltid roliga att se. Mycket tack vare frontmannen Kåre som alltid har något att säga. Dessutom är han en utomordentlig sångare. Det märks att bandet är målmedvetna och nu börjar man dessutom få ihop låtar som håller. Tungt och nedstämt och hur trevligt som helst.
(Dissen) #7