Make your own free website on Tripod.com
M I C R O     M I D A S
HOME - Story - Sound - Pictures - Old News/ Dates - Buy ? - Discography
Guestbook - GuestBanners


english section of reviews
here it is !

   OBS!OBS!
    live recensioner !


About :SELL ME YOUR SMILE (mcd)
LABAN Fanzine nr3 (Dec-98)
Micro Midas består av 4 skåningar.Musiken dom spelar vet jag inte riktigt hur man skall beskriva. Första låten "Mildly Speaking" börjar med hårda tongångar, nästan hardcore, men i refrängen blir det "ordinär" punkrock.Lite av en blandning mellan hardcore/punkrock/pop(?).Men jag gillar det här. Det är originellt, jag vet inte riktigt om det finns nån annan grupp att jämföra Micro Midas med. En favorit är "Disco kid(s)", punkrockigt så att det svänger hårt !Den sista låten, "the finger" är en renodlad punkrock sak med influenser från lite äldre punk. På det hela taget gillar jag Micro Midas , dels för originaliteten och dels för att killarna kan spela både snabbt och tätt. (6 av 10) (Elias)


BACKLASH #6
"Landet i söder där hatet glöder" nej så arga är dom inte, men från söder kommer dom (Malmö).Ska man beskriva musiken så är man genast ute på djupt vatten, om det finns något som heter laidback-hardcore så är nog det som det handlar om. Inte det att det går långsamt men man får den känslan??? 7 låtar bjuds det på, mina favorit är Consumer och Dead Cindy. Det låter lite som Psychotic Youth i vissa partier. Visst fan är det bra! Köp av Fetvadd Rec. Eller om dom i bandet har några ex. kvar. Jag testade att dricka öl till skivan och det funkade bra som fan...


CLOSE-UP Juni -97
Skånska Micro Midas har varit med ett tag nu och jag har gillat de demos kvartetten tidigare lirat in. Jag diggar även bandets debutskiva och det tunga sound de skapat. Micro Midas är ilskna gitarrer och poppiga melodier som samsas utmärkt.
(Mikael Sörling)


DALADEMOKRATEN 14/4-97
Egentligen spelar Micro Midas punk men med mognad, tyngd och professionalitet blir det surf-metal,
Amerikanska Offspring låter inte helt olikt. Låtarna antyder ett visst innehåll, med titlar som Disco Kid, Consumer och Dead Cindy, och jag hör textrader mot nynazister. Är Micro Midas något för Dalapubliken kanske? (M. Bengtsson)


SKRUTT Mars-97
Micro Midas är en skum grupp för de blandar Pearl Jam med Bad Religion för att i nästa stund dänga Pantera med pop.
Twice är en personlig favorit som bara är hur bra som helst när den sätter upp i tempo. Men det är ändå tyngden som regerar i landet Micro Midas. Kolla upp detta alster!


ARBETET NYHETERNA Oktober -97
MICRO MIDAS PRESSAR UR SIG MAXIMALT!
Malmöbandet Micro Midas cd-debuts sju spår imponerar.Twice är dejlig hardcore-pop, Dead Cindy är en bitterljuv historia och avslutande The Finger kompromisslöst röjande där en briljant rytmsektion verkligen tycks ha förberett sig med pasta och ryssfemmor. Dessa tre nummer sitter perfekt, alltifrån blockgitarr-rensningar, intensiva trummor och rapp bas. Och extra poäng till Kåres röst; inlevelserik, med exakt rätt accentueringar på rätt ställen samt en sån där "upp på tå och pressa ur allt ur strupen" -attityd. (L. Nygren)

SLAMBANG FANZINE Sept.-97
På plattans sju låtar visar Micro Midas att de kan sin melodiska poppunk. Inledande Mildly Speaking och Consumer faller mig bäst i smaken. Den sistnämnda är verkligen skitbra. Detsamma gäller för sista låten The Finger som är lite röjigare än övriga låtar. Jag har hört att det börjar att lossna för Micro Midas med spelningar nu och det förvånar mig inte! (M. Kvillert)DEMO 3

BACKSTAGE
Micro Midas har med sin tredje demo lyckats behålla sin tyngd vilket ger dom ett speciellt sound. Bra punk med tyngd och tempo utan att överdriva. "Me Loving Mary" är en given hit!(3,5 poäng)av max5

ARBETET 31/5-96
Micro Midas, slitvargarna har omgångens bästa namn.
De har ärvt Two Sheds trumslagare och genrebeteckningen -core har fått ett nytt första led, från punk- till metall - tunga, konsekventa och fulla av vilja.